Wij maken onze maquettes door middel van 3D printers. hierbij hebben we veel verschillende mogelijkheden hoe we uw maquette maken, en wat voor maquettes.
Daarnaast werken wij ook nauw samen met een lasersnijden bedrijf op onze locatie. Hierdoor kunnen we bijna alle onderdelen van de maquette’s zelf vervaardigen. Hieronder ziet u hoe het 3D printen in zijn werk gaat.

3D bestand vervaardigen

Eerst moeten we een 3D printbaar 3D bestand hebben. Deze kunt u aanleveren, maar vaak maken wij deze zelf zodat we zeker weten dat het goed geprint kan worden. Het modelleren kunnen we in verschillende softwareprogramma’s maken, welke geschikt zijn voor het exporteren van een goed 3D printbaar bestand.

Slicen

Wanneer we een 3D bestand hebben, zullen we het in 3D printersoftware programma’s slicen. Hierin geven wij aan wat de instellingen van de 3D printer moeten zijn zoals resolutie temperatuur en snelheid. De software maakt dan allemaal plakjes van het ontwerp, en berekend het pad wat de spuitkop van de printer moet afleggen.

Het 3D printen

Op dit moment kunnen we de code inladen in de 3D printen, en de printer het model laten vervaardigen. Hierbij hoeven we niks te doen dan het materiaal bijvullen waar nodig, en wachten. Sommige maquettes zin binnen enkele uren geprint, grote maquettes op hoge kwaliteit kunnen meerdere dagen duren.

Nabewerken

Nadat een 3D print klaar is, is hij soms direct te gebruiken, en soms moet er nog veel worden nabewerkt. Denk hierbij aan het verwijderen van ondersteuningsmateriaal, soms het schilderen, of het lijmen aan andere onderdelen.

3D geprinte maquettes van meerdere projecten